Midas Gen Integralno rješenje za proračun zgrada i svih općenitih konstrukcija

Sa svojim intuitivnim korisničkim sučeljem, suvremenom računalnom grafikom i moćnim rješivačem, midas Gen omogućuje inženjerima koji vježbaju da lako izvrše strukturnu analizu i dizajn za konvencionalne i složene strukture. midas Gen koristi raznolik spektar specijalnih funkcija analize konačnih elemenata kao i moderne teorije strukturne analize kako bi pružio točne i praktične rezultate. Te značajke doprinose višim i neviđenim standardima pogodnosti, učinkovitosti, svestranosti i produktivnosti za konstrukcijsko oblikovanje.

Dizajn zgrade i opće strukture novi standardni GUI prilagođen korisniku

Korisnički orijentirane funkcije unosa / izlaza temelje se na sofisticiranom i intuitivnom korisničkom sučelju i modernim tehnikama računalne grafike. Nudi izvrsne sadržaje i produktivnost za modeliranje i analizu složenih građevina velikih razmjera.

Intuitivno modeliranje

midas Gen omogućuje nam lako stvaranje čvorova i elemenata kao da crtamo crteže koristeći većinu funkcija korištenih u CAD programima. Strukture pravilnih uzoraka kao što su Truss, Arch i Frame mogu se pomoću Čarobnjaka za strukturu lako stvoriti i umetnuti na željeno mjesto na globalnom modelu.

midas Gen podržava konvencionalno generiranje modela pomoću čvorova i elemenata, kao i druga sredstva za generiranje modela putem pretvorbe podataka. Moguć je prijenos podataka s Tekla Structure, Revit Structures.

Kompletne mogućnosti analize

midas Gen pruža mogućnosti linearne i nelinearne strukturne analize. Primijenjena je velika zbirka konačnih elemenata za primjenu u civilnim i građevinskim konstrukcijama. Učinkoviti algoritmi analize programa daju iznimnu svestranost i točne rezultate primjerene praktičnim primjenama dizajna.

Analiza građevinske faze

midas Gen pruža mogućnost analize građevinske faze, koja odražava vremenski ovisna svojstva materijala betona, poput modula elastičnosti, puzanja i skupljanja.

Analiza vibracija poda

Korisnost podnih konstrukcija može se procijeniti dinamičkim analizama vremenske povijesti. midas Gen nudi brojne funkcije prisiljavanja na povijest hodnih opterećenja zbog vibracije poda, uključujući Baumann, IABSE, AIJ i Allen & Rainer.

Analiza potiskivanja

Analiza potiskivanja trodimenzionalnih okvirnih konstrukcija za izvedbe temeljene na izvedbi može se izvršiti za armirani beton, konstrukcijski čelik i čelično-betonske kompozitne sekcije.

Spajanje zglobova je neophodno za analizu potiskivanja kako bi se simuliralo pomicanje. Razne vrste šarki za rešetke, grede, stupove, zidove i opruge. Mogu se definirati i višelinearne šarke i korisnički definirane šarke.

Značajke upravljanja pomicanjem zgloba i kontrole sile omogućuju vam postupno modeliranje sile i pomaka. To omogućuje izračunavanje reakcija strukture tijekom nekoliko uzastopnih koraka. Ova je sposobnost presudna u analizi potiskivanja, jer se pomaci uslijed seizmičkog opterećenja javljaju postupno i moraju se modelirati kao takvi kako bi se stvorila točna simulacija.

Program također provjerava ključne projektne kriterije kao što su ograničenja zanosa, deformacije i kapacitet čvrstoće. Ova funkcija štedi vrijeme i trud da sami morate provjeriti ove granice dizajna.

Neelastična analiza vremenske povijesti

Funkcija seizmičke analize midas Gen također uključuje vrlo detaljnu analizu povijesti vremena za složene vrhunske projekte. Za seizmički dizajn i procjenu konstrukcije, midas Gen nudi široku paletu modela histereznih zglobova kao što su kinematičko kaljenje, Takeda, klizanje itd. U neelastičnoj analizi povijesti. Histeretičke veze imaju višeosni odziv što ih čini korisnima za simulaciju dinamičkog opterećenja. Stoga se koriste za modeliranje rasipanja energije koja se događa tijekom analize.

Uključena je baza podataka o vremenskoj povijesti tako da za analizu možete koristiti parametre istaknutih potresa u vašem području projekta. Dakle, nećete morati sami tražiti zapise i sami ih unositi. Međutim, također je moguće uvesti vlastite zapise o povijesti vremena ako vam ikad zatreba.

Analiza topline hidratacije

midas Gen pruža mogućnosti analize topline hidratacije kroz prijenos topline i analize toplinskog stresa.

Termoelastična

Zrelost

Puzanje i skupljanje

Hlađenje cijevi

Nelinearna analiza

Midas Gen može se nositi s nelinearnom analizom, poput geometrijske nelinearne i plastične analize, uključujući strukturne materijale za zidanje.

Primjena nelinearne analize uključuje:

Nelinearna analiza materijala (Von-Mises, Tresca, Mohr-Coulomb i Drucker-Prager)

Analiza strukturnog zidanja

Analiza za pronalaženje nepoznatih sila optimizacijom

Moćan postprocesor

Postprocesor može automatski stvarati kombinacije opterećenja u skladu s navedenim standardima dizajna. Promjena vrste zaslona može proizvesti različite oblike grafičkog izlaza. Praktički se svi rezultati mogu animirati, naime oblici načina rada, rezultati vremenske povijesti pomaka i snaga pripadnika, rezultati dinamičke analize i rezultati statičke analize.

Postprocesor može automatski stvarati kombinacije opterećenja u skladu s navedenim standardima dizajna. Možete prikladno odrediti dodatne kombinacije opterećenja ili izmijeniti postojeće kombinacije. Snage pripadnika za slabe i jake osi mogu se istodobno vidjeti na dijagramu snopa. Promjena vrste prikaza može proizvesti različite oblike grafičkog izlaza za ispitivanje reakcija, pomaka, sila članova i naprezanja.

Praktički se svi rezultati mogu animirati, naime oblici načina rada, rezultati vremenske povijesti pomaka i snaga pripadnika, rezultati dinamičke analize i rezultati statičke analize. Batch Output Generation nudi mogućnost uzastopnog konstruiranja i stvaranja specifičnih grafičkih rezultata za brojne uvjete opterećenja.

Table Results

Tablica Windows prikazuje sve vrste unosa podataka, analize i rezultate dizajna u formatu Spread Sheet. Različite vrste izmjena podataka, dodatni unos, kompilacija, raspored za različite karakteristike i mogućnosti povezivanja pružaju se u tablici Windows. Omogućuju prijenose sa zajedničkom bazom podataka S / W ili Excel.

Dinamičko generiranje izvješća

Najsuvremenije generiranje izvještaja midas Gen uključuje značajke poput grafičke generacije koja vam omogućuje da definirate funkciju s obzirom na vrijeme ili udaljenost. Intuitivna značajka povlačenja i ispuštanja omogućuje vam jednostavno kopiranje slika i tablica rezultata izravno iz programa u izvješće MS Word. Sve podatke unesene u izvješće korisnik može izmijeniti i spremiti u MS Word formatu bez ikakvih ograničenja. Također, sve tablice rezultata mogu se neometano izvesti u Excel.

Auto dizajn

Midas Gen nudi razne značajke provjere dizajna, uključujući:

Eurokod i američke specifikacije Sheck na čvrstoću na savijanje, smicanje i torziju; Mrežasti dizajn ploča i zidova; Dizajner općeg odsjeka; Automatsko generiranje kombinacija tereta u skladu s raznim projektnim kodovima.

Korisnički prilagođen GUI

Intuitivno modeliranje

Kompletne mogućnosti analize

Moćan postprocesor

Auto dizajn

Midas Gen - verzije i opcije

Midas Gen nudi razne značajke provjere dizajna, uključujući:

Eurokod i američke specifikacije Sheck na čvrstoću na savijanje, smicanje i torziju; Mrežasti dizajn ploča i zidova; Dizajner općeg odsjeka; Automatsko generiranje kombinacija tereta u skladu s raznim projektnim kodovima.

Midas Gen - verzije i opcije

Neograničeni čvorovi (elementi)

Statička analiza

Dinamička analiza:

 • Eigen (Lanczos) and Ritz vector Analyses
 • Analiza spektra odgovora
 • Analiza povijesti vremena

Pushover analiza P-Delta analiza Analiza izvijanja

Analiza toplinskog naprezanja Analiza pokretnog opterećenja

Analiza zidanih zidova (linearni / nelinearni) Dizajn (čelik, beton i SRC):

 • AISC (LRFD & ASD), CSA S16.1, BS 5950 & Eurocode3
 • ACI 318, CSA-A23.3, BS 8110 & Eurocode2

Kalkulator svojstava odjeljka za nepravilne odjeljke

(Pitajte za cijenu)

Midas Gen - napredna verzija

Uključuje -Plus- funkcionalnost verzije i analizu faze gradnje (ovisno o vremenu):

 • Puzanje, skupljanje i mod. elastičnosti
 • Gubici napetosti u tetivama
 • Skraćivanje stupaca
 • Čarobnjak za građevinske pozornice

Analiza velikog pomaka (kabelske konstrukcije) Natezanje i prednaprezanje

Granična nelinearna dinamička analiza

(Zazor, kuka, zaklopka, izolator, histeretski sustav, itd.)

(Pitajte za cijenu)

Opcije za naprednu verziju

Opcija 1:

Analiza topline hidratacije za beton mase

 • Analiza prijenosa topline temeljena na fazama gradnje
 • Konvekcija, izvor topline, hlađenje cijevi itd.

(Pitajte za cijenu)

opcija 2:

Nelinearna analiza materijala

 • Nosač, ploča, ravninsko naprezanje, ravninsko naprezanje, aksisimetrično i čvrsto
 • Tresca, von Mises, Mohr-Coulomb i Drucker-Prager
 • Izotropno, kinematičko i mješovito stvrdnjavanje

(Pitajte za cijenu)

Opcija 3:

Neelastična analiza vremenske povijesti

 • Element snopa
 • Zglobna šarka i raspodijeljena šarka
 • Automatski izračun granice tečenja
 • Aksijalno opterećenje - interakcija dvoosnog momenta
 • Model vlakana

(Pitajte za cijenu)

Opcije za naprednu verziju

Opcija 4:

Automatski generator mreže za ravni zid i ploče

 • Generacija ravninske mreže za 2D elemente (ploča, ravan naprezanja, ravan naprezanje)
 • Plano područje Automesh (Automatsko razmatranje unutarnjih stupova i zidova)
 • Mapirana generacija mreža pomoću 4 čvora

(Pitajte za cijenu)

Opcija 5:

Dizajn zida od ploča i mreža

 • Flexural dizajn (Wood-Armerov momentum)
 • Provjera smicanja bušenjem
 • Provjera ispravnosti (naprezanje, širina pukotine, otklon)

(Pitajte za cijenu)

Opcija 6:

GSD (Opći dizajn odjeljka)

 • Crtanje proizvoljnih presjeka (RC, čelik, kompozit)
 • Krivulje kapaciteta (P-M, M-M, 3D) i omjer provjere kapaciteta
 • Krivulje momenta zakrivljenosti za različite aksijalne opterećenja
 • Konture naprezanja za kombinirano opterećenje

(Pitajte za cijenu)

Midas Gen - Paketi

Midas Gen Advanced + Sve napredne opcije (1, 2 i 3)

Midas Gen Advanced + Kombinacija 2 napredne opcije (1, 2 i 3)

Paket europskog dizajna: opcija 4 + opcija 5 + opcija 6

(Pitajte za cijenu)

Midas Gen - potpuna verzija

midas Gen Napredno + Sve opcije (1, 2, 3, 4, 5 i 6)

(Pitajte za cijenu)

Za dodatne informacije o paketima, vodičima i referencama posjetite korporativne web stranice tvrtke Midas:

+385 99 734 2208

planplus@planplus.hr

Globalna web stranica: en.midasuser.com

Američka web stranica: www.midasoft.com

Web stranica u Velikoj Britaniji: uk.midasuser.com

Korisnički prilagođen GUI

Intuitivno modeliranje

Kompletne mogućnosti analize

Moćan postprocesor

Auto dizajn

i1
i2
i3
i4
i5
i6
i7
i8
i9
i10
i11
i12
i13
i14
i15
i16